3x waarom dit hét moment kan zijn om te verkopen

Huizenprijzen, vraag, aanbod en rentes zijn de afgelopen jaren volop in het nieuws. We krijgen overal het idee dat nú verkopen misschien geen goed idee is. Want ja, goed verkopen is leuk, maar je moet er immers ook wat voor terug kopen. Echter zijn de cijfers helemaal niet zo negatief als ze lijken en sterker nog, is het voor jou juist nu misschien wel het moment om te kopen en/of verkopen.

1. De huizenmarkt stabiliseert

De huizenmarkt overspannen? Dat valt gelukkig wel mee. In het tweede kwartaal van 2019 zien we eigenlijk een heel positief beeld van de woningmarkt. Op het moment is er een afkoeling gaande in de prijsontwikkeling van woningen; de prijzen stijgen minder hard dan voorheen. Deze ontwikkeling is gek genoeg een gezonde ontwikkeling wat de huizenmarkt steeds meer stabiliseert. Wanneer de prijzen namelijk te sterk stijgen krijg je het probleem dat steeds minder mensen een huis kunnen kopen. Deze huidige ontwikkeling biedt kansen voor de huizenverkoper: je kan je woning snel en tegen een goede prijs verkopen. Daarnaast is er momenteel een lage hypotheekrente, waardoor je de woonlasten bij een volgende woning laag houdt. Overweeg je te wachten zodat de verkoopprijs nog hoger is dan is dat niet aan te raden. Langer wachten leidt niet altijd tot een hogere verkoopprijs.

2. Lage hypotheekrente

Of je dan nu direct moet overgaan tot verkoop hangt helemaal af van jouw eigen situatie en wensen. Gezien de lage rente kan het aantrekkelijk zijn om je huis te verkopen en voor je droomhuis te gaan. Door de lage rente vallen je maandlasten ook lager uit natuurlijk. Als je van een klein appartement in de dure stad naar buiten de stad gaat waar de prijzen lager zijn en de woningen ruimer, kan het zo maar gebeuren dat je qua maandlasten hetzelfde kwijt bent als voorheen. 

3. Jouw huis heeft misschien wel overwaarde

Woon je nu wat ruimer en overweeg je kleiner te gaan wonen? Dan kan het een heel gunstig moment zijn om te verkopen. In deze woningmarkt is de kans groot dat je huis overwaarde heeft. Met een overwaarde kan je alle kanten op, je kan het gebruiken als investering voor een ander huis, schenken aan je kinderen of gebruiken als aanvulling op pensioen. Het is namelijk niet zo dat je eventuele overwaarde verplicht hoeft te gebruiken voor een andere hypotheek. 

Ben je benieuwd naar meer inzichten over de huidige huizenmarkt en wat dit voor jou als verkoper kan betekenen? Download dan ons e-book ‘Is dit het moment om te verkopen?’ via isdithetmomentomteverkopen.nl

 

Dhr. Berry Vogel
10

Contact met de makelaar was prima. Goed voorgelicht over prijs en werkzaamheden. Ook regelmatig contact over de vorderingen betreffende de verkoop van de woning. Goed dossier gemaakt.

Jolanda Makken
9

het eerste gesprek was er meteen een klik. de makelaar legde het prima uit. ook bij de bezichtiging van een ander huis was hij op en top vriendelijk en dat vonden wij zo prettig dat we daarom zaken met Hans Janssen doen. ook het mee denken met onze kleine ( verstandelijk gehandicapte ) meid denk hij erg goed mee. ( zij mag het bord in de tuin zetten en de makelaar komt er zelf speciaal voor terug ) wij zijn dan ook erg tevreden over onze makelaar

Roy Willemse
9

Mark is zeer correct, komt eerlijk en betrouwbaar over en wilt meedenken en zeker niet zijn zin doordrijven. Ik heb echt het gevoel dat hij voor ons het beste eruit wilt halen. Samen kijken naar het beste resultaat.

Lees meer
Terug
Recent bekeken