Verkocht: Wilhelminasingel 1, 6524 AH Nijmegen

Verkocht: Wilhelminasingel 1, 6524 AH Nijmegen

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

Beschrijving

Lees meer
Zoek je een fijne plek aan de rand van het centrum van Nijmegen in karakteristiek herenhuis met een eigen balkon...dan is dit jouw kans!
Dit bijzonder sfeervolle appartement is in totaal 16 m2 groot en is verdeeld over een aparte zit/slaapkamer met balkon en je eigen woonkeuken. De entresol is zo ingericht dat er gemakkelijk twee personen kunnen slapen.
Door de royale hoogte van het plafond voelt het appartement echt zeer ruim aan.
Bouwjaar 1890 en in 2009 heeft het pand een volledige renovatie ondergaan.

Indeling:

Begane grond en souterrain.
Entree, vestibule met postvakken, hal met trappenhuis welke voorzien is van vloerbedekking om geen geluidsoverlast te hebben, in het souterrain is de gezamenlijke bergruimte, met witgoedopstelling en fietsenstalling.

Appartement op de eerste verdieping.

Lichte woon-/slaapkamer met entresol van 140 cm breed, gelegen aan de achterzijde en openslaande deuren naar eigen balkon.
Aan de voorzijde is de lichte woonkeuken gesitueerd met vrij uitzicht over de Wilhelminasingel met haar statige karakteristieke panden.

Er is een actieve vereniging van eigenaren en dat is in het hele pand terug te zien.
In 2008 is het hele pand gerenoveerd en opgedeeld in een aantal zelfstandige wooneenheden.
Alles zit goed in de verf, voorzien van strak stucwerk waarbij op diverse plekken de authentieke ornamenten, hoge plafonds van wel 3,10 meter en andere details behouden zijn gebleven.
Er is TV en internetaansluiting en je deelt de douche met één ander en het toilet met 2 andere eigenaren op de gang.

Het appartement voldoet aan de regels omtrent veiligheidseisen. Er is een brandmeldinstallatie en deze is eveneens gekoppeld aan die van de andere woonruimtes. Wanden en deuren voldoen aan een streng (brand) veiligheidseisen.

Dit appartement maakt deel uit van een woonvereniging.
Wat is een woonvereniging?
De woonvereniging is de juridische eigenaar van het gehele pand. De leden zijn de economische eigenaren. Als je een studio koopt wordt je automatisch lid van de woonvereniging. De leden krijgen het exclusieve recht van bewoning en gebruik van hun privéruimten en delen het gezamenlijke gebruik van de gemeenschappelijke ruimten van het pand (gang, toilet, wasruimte, fietsenberging).
De woonvereniging heeft regels (statuten) die zijn vastgelegd in een notariële akte. In deze statuten staan de rechten en plichten van de leden. De vereniging heeft een voorzitter, secretaris en penningmeester.
In de woonvereniging wordt afgesproken wat de servicekosten zijn. De servicekosten bestaan uit de gebruikskosten, opstalverzekering, beheerskosten, reserveringen voor onderhoud. De rekening van de vereniging wordt beheerd door de penningmeester.
Naast de statuten is er een gebruiksreglement. Hierin staan praktische zaken die de leden met elkaar overeenkomen.

Lid zijn van een Woonvereniging heeft nogal wat financiële voordelen:

1. Lage maandlasten
Fiscaal zijn binnen het huidige belastingstelsel de rente en overige financieringslasten met betrekking tot het lidmaatschapsrecht aftrekbaar als 'eigen-woning-rente'. Heb je een eigen (belast) inkomen, dan mag je de betaalde financieringsrente direct aftrekken van dat inkomen, zodat je (eventueel maandelijks) teveel betaalde belasting terugkrijgt. Ook kun je de Belastingdienst maandelijks vooraftrek vragen. De netto woonlasten worden daardoor direct al verlaagd.

2. Je kunt sparen
Mocht je op dit moment nog geen belastbaar inkomen hebben (bijvoorbeeld als je student bent), dan kun je nog niet onmiddellijk profiteren van het genoemde fiscale voordeel. In dat geval betaal je maandelijks de (hogere) bruto woonlasten en vermeld je (noodzakelijke) jaarlijkse belastingaangifte een negatief inkomen. Wel kun je de betaalde rentelasten later - op het moment dat je wel een inkomen hebt – aftrekken onder de dan geldende voorwaarden met 8 jaar terugwerkende kracht; een bijzondere vorm van sparen! Een student heeft over het algemeen nog geen inkomen, maar een beurs. Op deze manier kun je toch woonruimte kopen en (op termijn) gebruik maken van hypotheekrenteaftrek.

3. Wat koop je nu?
Je koopt als individu een lidmaatschap met daaraan vast een overeenkomst met een exclusieve gebruiksrecht van jouw studio. Waaruit je studio bestaat is beschreven en er is een tekening bijgevoegd. Ook de gemeenschappelijke delen zijn beschreven. Om een lidmaatschapsrecht te kopen betaal je € 774,00 voor de toetredingsakte.

4. Verkoop
Als je de studio wil verkopen dan verkoop je je lidmaatschap. Je treedt uit de woonvereniging. De koper treedt dan in tegen betaling.

Kenmerken

Lees meer
Overdracht
Referentienummer 13117/4043424
Vraagprijs € 75.000,- k.k.
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Donderdag 26 april 2018
Laatste wijziging Woensdag 15 augustus 2018
Bouw
Type object Appartement, bovenwoning
Woonlaag 2e woonlaag
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1890
Oppervlaktes en inhoud
Gebruiksoppervlakte wonen 16 m²
Inhoud 60 m³
Oppervlakte gebouwgebonden buitenruimte 3 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 1 (en 1 kelder)
Aantal kamers 2 (waarvan 1 slaapkamer)
Locatie
Ligging Aan rustige weg
In centrum
CV ketel
Warmtebron Gas
Bouwjaar 2009
Combiketel Ja
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Heeft een balkon Ja

Marktcijfers Nijmegen

€ 225.966,- Gemiddelde verkoopprijs in Nijmegen Landelijk gemiddelde: € 257.145,-
€ 269.143,- Gemiddelde vraagprijs in Nijmegen Landelijk gemiddelde: € 319.842,-
37 Gemiddelde verkooptijd in Nijmegen Landelijk gemiddelde: 60
525 Gemiddeld aangeboden in Nijmegen Landelijk gemiddelde: 75.803
359 Gemiddeld aantal verkocht in Nijmegen Landelijk gemiddelde: 32.306
€ 2.188,-/m2 Gemiddelde prijs/m² in Nijmegen Landelijk gemiddelde: € 2.236,-/m2
Terug
Recent bekeken